Massagetherapie
&

bewustwording

 

Massagetherapie & bewustwording in Haarlem

De focus bij holistische massage- en bewegingstherapie is een positieve beleving van het lichaam. De invoelende aanraking en beweging vanuit de therapeute helpen je om meer in verbinding met je lichaam te komen, wat tot gronding en loslaten van spanning leidt. Sleutelwoorden hierbij zijn: respect, professionaliteit en in contact zijn met hoe het op dit moment met je is.

De eerste behandeling begint met een intakegesprek om duidelijk te krijgen wat je klachten en wensen zijn. Eventueel gaat er gewerkt worden met een behandelplan. Aan de hand van de gegevens bepaal ik de behandeling. Na de massage bespreken we het effect en hoe je dit mee kunt nemen in je dagelijkse leven. Bij een vervolgafspraak kijken we naar het effect van de eerste behandeling en wat de wensen zijn voor nu. Na afloop wordt een verslag in een persoonlijk dossier gemaakt.

Contra-indicaties voor massage zijn:
* Koorts
* Covid-19
* Oververmoeidheid
Bij twijfel altijd bellen!

Massagetechnieken

De massagesessie begint met een korte intake, zodat de massage afgestemd kan worden op de individuele behoefte. Dit betekent dat elke massage anders is. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken.

 

Diepe weefselmassage

Bij diepe weefselmassage worden in een heel rustig tempo spieren en bindweefsel op een diep tot zeer diep niveau losgemaakt. De massagetherapeute gebruikt handen, onderarmen en ellebogen. De massage kan pijnlijk zijn, daarom word je uitgenodigd om naar de pijnlijke plek toe te ademen en goed aan te geven hoe zwaar de druk kan zijn.

 

Esalen ontspanningsmassage

Kenmerkend voor de Esalen-stijl zijn de grote verbindende strijkingen, aangevuld met stretchings, die vloeiend en ritmisch uitgevoerd worden en gedetailleerd werken. Het effect is dat het hele lichaam weer als een geheel voelt, ledematen langer aanvoelen en meer deel uitmaken van het lichaam.

 

Zwangerschapsmassage

Klik hier om meer te weten te komen over zwangerschapsmassage.

Bewegingstechnieken

Holistic Pulsing

Het lichaam wordt in een stromende en golvende beweging gebracht, afgestemd op je eigen ritme. De ritmische pulsing wordt op een speelse manier uitgevoerd, waarbij kleine en grotere bewegingen elkaar afwisselen. Door het ontspannende effect, zak je als het ware in je lichaam.
 

Stretching

Bij stretching worden verkrampte, gespannen spieren en bindweefsel uitgenodigd weer de normale lengte in te nemen. Een lichaamsdeel wordt hierbij in een stretchpositie gebracht.

 

Joint-movement & Joint-release

Een lichaamsdeel wordt in een rustig tempo bewogen met veel herhaling, hierdoor ervaar je hoe de weefsels en de gewrichten kunnen bewegen en of er wel/geen spanning aanwezig is. Spanning kun je tijdens de bewegingen leren loslaten. Voel wat ontspanning inhoudt!

En meer

The Trager Approach

The Trager Approach gaat over het geweldige gevoel thuis te zijn in je eigen lichaam. Ritmische bewegingen en zachte aanrakingen maken je lichaam zachter en lichter en geven een vrij gevoel. The Trager Approach werkt met ‘voelen van het gewicht en hoe dit nog lichter kan’.


 Werken met de ademhaling

De ademhaling vertelt veel over de (ont)spanning van een persoon. De ademhaling wordt gebruikt om het lichaam meer in de ontspanning te brengen en helpt je te ervaren waar je spanning vasthoudt en kunt loslaten.

Tarieven & vergoeding

Praktijkruimte

De praktijkruimte is op de 1e verdieping. Helaas is deze niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel, wel voor mensen die moeilijk kunnen lopen.

 

Je kunt gratis parkeren bij Massagepraktijk Be Touched

Massagepraktijk Be Touched Haarlem

voor holistische massage- & bewegingstherapie