Massagetherapie
&

Bewustwording

Massage- en bewegingstherapie

De focus bij holistische massage- en bewegingstherapie is een positieve beleving van het lichaam. De invoelende aanraking en beweging vanuit de therapeute helpen je om meer in verbinding met je lichaam te komen, wat tot gronding en loslaten van spanning leidt. Sleutelwoorden hierbij zijn: respect, professionaliteit en in contact zijn met hoe het op dit moment met je is.

De massagesessie begint met een korte intake, zodat de massage afgestemd kan worden op de individuele behoefte. Dit betekent dat elke massage anders is. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken.

Massagetechnieken

  • Diepe weefsel massage

Bij diepe weefsel massage worden in een heel rustig tempo spieren en bindweefsel op een diep tot zeer diep niveau losgemaakt. De massagetherapeute gebruikt
handen, onderarmen en ellebogen. De massage kan pijnlijk zijn, daarom word je uitgenodigd om naar de pijnlijke plek toe te ademen en goed aan te geven hoe zwaar de druk kan zijn.

  • Esalen ontspanningsmassage

Kenmerkend voor de Esalen stijl zijn de grote verbindende strijkingen, aangevuld met stretchings, die vloeiend en ritmisch uitgevoerd worden en gedetailleerd werken. Het effect is dat het hele lichaam weer als een geheel aanvoelt, ledematen langer aanvoelen en meer deel uitmaken van het lichaam.

 

  • Zwangerschapsmassage

Bewegingstechnieken

  • Holistic Pulsing

Het lichaam wordt in een stromende en golvende beweging gebracht, afgestemd op je eigen ritme. De ritmische pulsing wordt op een speelse manier uitgevoerd, waarbij kleine en grotere bewegingen elkaar afwisselen. Door het ontspannende effect, zak je als het ware in je lichaam.
 

  • Stretching

Bij stretching worden verkrampte, gespannen spieren en bindweefsel uitgenodigd weer de normale lengte in te nemen.
Een lichaamsdeel wordt hierbij in een stretchpositie gebracht.

 

  • Joint-movement & Joint-release

Een lichaamsdeel wordt in een rustig tempo bewogen met veel herhaling, hierdoor ervaar je hoe de weefsels en de gewrichten kunnen bewegen en of er wel/geen spanning aanwezig is. Spanning kun je tijdens de bewegingen leren loslaten. Voel wat ontspanning inhoudt!

En meer

  • The Trager Approach

The Trager Approach gaat over het geweldige gevoel thuis te zijn in je eigen lichaam. Ritmische bewegingen en zachte aanrakingen maken je lichaam zachter en lichter en geven een vrij gevoel. The Trager Approach werkt met ‘voelen van het gewicht en hoe dit nog lichter kan’.


 

  • Werken met de ademhaling

De ademhaling vertelt veel over de (ont)spanning van een persoon. De ademhaling wordt gebruikt om het lichaam meer in de ontspanning te brengen en helpt je te ervaren waar je spanning vasthoudt en kunt loslaten.

 


 


 

Praktijkruimte

De praktijkruimte is op de 1e verdieping. Helaas niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel, wel voor mensen die lastig kunnen lopen.

Gratis parkeren

Testimonials

(1) (2)